Nokia med Palm-basert telefon

Nokia vil også være med på PDA/mobiltelefon-racet.

Nokia vil også være med på PDA/mobiltelefon-racet.

Ifølge Palm Infocenter> brygger Nokia på en ide om å lansere en Palm Computing OS-basert mobiltelefon.

For tiden har de sine communicator-modeller, der den nyeste har over 4000 farger, støtte for java og full mulighet til å surfe webben trådløst. Denne benytter seg av et konkurrerende OS fra Symbian, men dette kan det se ut som det vil bli en slutt på.

Hvordan telefonen vil se ut, eller om det i det hele tatt vil være en erstatning for Communicator, er enda ikke kjent, men det er en del detaljer man kan gå ut ifra allerede nå. Siden Palm OS støtter en oppløsning på kun 160 x 160 pixler, uansett skjermstørrelse, vil en kjempestor skjerm, en asymetrisk eller for liten skjerm egentlig være utelukket. Neste versjon av Palm OS vil antakeligvis støtte andre oppløsninger, så det er mulig de vil bruke dette og dermed få flere opsjoner med tanke på størrelse og form. En ting vil uansett fremdeles være en sannhet - det er ingen vits i å kjøre Palm-applikasjoner på for liten skjerm, så telefonen vil nok være stor sammenlignet med andre mobiltelefoner.

Dette vil nok være hovedproblemet for Nokia med en slik telefon, for forståsegpåere har en tendens til å klage på størrelsen uansett hvor mye som ligger under dekselet. Det var dette, og kort batterilevetid og høy pris, som gjorde at QualComms pDQ aldri slo igjennom.
Kyocera forventes å slippe et lignende produkt i løpet av 2000.

Til toppen