Nokia-mobil i rustfritt stål

Nokia annonserte i dag en ny, elegant mobiltelefon med deksel av rustfritt stål.

Nokia annonserte i dag en ny, elegant mobiltelefon med deksel av rustfritt stål.

Nokia avduket i dag mobiltelefonen 8800 som er utstyrt med et deksel laget i rustfritt stål og harpiks, hvor tastaturet kan hentes fram med en skyvemekanisme, som er basert på en konstruksjon av springfjær og kulelager i rustfritt stål. Samtidig avdekkes kameraet som er skjult på baksiden.

Nokia oppgir at selskapets designere har latt seg inspirere av moderne urmakerteknikker, som for eksempel metallavstøping for å gi form til funksjonstastene. Et spesialherdet glass skal gi økt styrke og beskyttelse mot riper på skjermen, og Nokia-logoen er etset inn på baksiden av telefonen gjennom en kjemisk prosess som skal være typisk for urmakere.

Mobilen er utstyrt med ringe- og varslingstoner som alle er komponert av komponisten Ryuichi Sakamoto.

Mobilen er basert Series 40-plattformen. Den er utstyrt med SVGA-kamera (600 x 800 punkter) og har støtte for Edge med en maksimal nedlastingshastighet på 236,8 kb/s.

Skjermen er på 208 x 208 punkter med 262 tusen farger. Hele mobilen måler 107 x 45 x 15 mm i sammenslått tilstand. Den veier 134 gram. Standbytiden er oppgitt i å være inntil åtte dager, mens taletiden er på inntil tre timer.

Det er ventet at Nokia 8800 vil bli tilgjengelig i utvalgte markedet i løpet av det inneværende kvartalet. Prisen, uten subsidier og avgifter, ventes å bli 750 euro.

Til toppen