Nokia-mobilene kan komme tilbake

Men strategien er ikke helt som tidligere.

Nokia-mobilene kan komme tilbake
Nokia kan få en ny vår som mobiltelefonmerke, men ikke før i 2016.

Microsofts oppkjøp av Nokias mobiltelefonvirksomhet ble fullført i april i år. Virksomheten heter nå Microsoft Mobile, som i forrige uke lanserte selskapets første smartmobil med varemerket «Microsoft» i stedet for «Nokia».

Microsoft har rett til å bruke Nokia-varemerket i flere år framover, men bare i forbindelse med enklere mobiler. Nokia må på sin side til fjerde kvartal i 2016 før selskapet eventuelt kan bruke Nokia som varemerke på nye mobiltelefoner.

Under Nokias kapitalmarkedsdag som ble arrangert fredag i forrige uke, ble et gjort klart at Nokia har til hensikt å etablere Nokia-navnet i forbrukermarkedet igjen. Dette skriver både Financial Times og Nokia Power User.

Men det er ikke Nokia selv som eventuelt skal produsere smartmobilene. I stedet vil varemerket bli lisensiert ut. I et lysbilde som ble vist fram av Ramzi Haidamus, president i Nokia Technologies, fortelles det at varemerkelisensiering vil være blant viktigste områdene til denne delen av virksomheten, men under dette punktet nevnes også industriell design og design av programvare, samt ODM-forvaltning (Original Design Manufacturer).

Dette kan nok tolkes på flere måter, men basert også på andre signaler mener Nokia Power User at det vil bety at Nokia ikke bare vil lisensiere ut sitt navn til ODM-er som Compal, men også stå for programvaren og designen av mobiltelefoner.

    Les også: