Nokia-mobilene skal bli enklere å bruke

Nokia presenterte i dag både nye mobiler og et helt nytt brukergrensesnitt som skal komme i 2008.

Nokia-mobilene skal bli enklere å bruke

Nokia presenterte i dag både nye mobiler og et helt nytt brukergrensesnitt som skal komme i 2008.

Nokia presenterte i dag et nytt brukergrensesnitt selskapet vil ta i bruk i mobiler som skal komme i salg i 2008. Detaljene var få, men det går klart fram at berøringsfølsomme skjermer er en del av pakken. Det er også en helt ny menystruktur og en navigasjonsknapp som minner mye om hjulet man finner på Apples nyere iPod-spillere. Nokia viste en under presentasjonen en video av disse nyhetene, men har foreløpig ikke publisert noe som kan gjengis videre.

Nokia introduserte i dag også fire nye mobiltelefoner.

Den ene er en ny utgave av dagens N95 som skal leveres med 8 GB lagringskapasitet, en ny skjerm på 2,8 tommer og et nytt felt-basert brukergrensesnitt. Denne modellen skal komme i salg i begynnelsen av oktober med en prislapp på 560 euro.

N81 8GB er en ny underholdningsmobil som blant annet vil framstå som en spillmaskin. Nokia skal gjøre N-Gage-plattformen til en tjeneste for N-serien med mobiler, også de eksisterende. Spillene skal selges for mellom 6 og 10 euro pluss avgifter. Men N81 8GB skal være mobilen som introduserer dette og andre Nokia-tjenester som vil bli kjent under paraplyvaremerket Ovi, som betyr «dør» på finsk. Ovi skal gradvis introduseres de neste 12 månedene, med oppstart i enkelte land i slutten av 2007. Den vil koste 430 euro pluss avgifter. En enklere modell, N81, vil koste 360 euro.

Nokia N81 8GB

Nokia vil i fjerde kvartal slippe to nye musikkmobiler, 5310 XpressMusic og 5610 XpressMusic. Den førstnevnte skal være en slank (9,9 mm) og lett (80 gram) mobil dedikerte musikknapper, 3,5 mm jack og 2 megapikslers kamera. Den vil koste 225 euro pluss avgifter. Den skal kunne leveres med et 4 GB microSD-kort.

Nokia 5310 XpressMusic

5610 XpressMusic skal koste 300 euro og levers med 2,2 tommers skjermm 3,2 megapikslers kamera og en egen glider-knapp for navigasjon. Også denne skal kunne leveres med et 4 GB microSD-kort.

En annen tjeneste som vil høre hjemme under Ovi er Nokia Music Store. Denne skal gjøre det mulig å laste ned musikk direkte fra mobilen eller via en egen PC-applikasjon, som også kan rippe musikk fra CD-er. Musikken vil koste 1 euro per spor og fra 10 euro per album. Sporene vil normalt leveres i 192 Kbps WMA-format.

I tillegg til kjøp av enkeltspor og album, skal det være mulig å abonnere på en streamet PC-løsning for 10 euro i måneden. Nokia Music Store skal lanseres i europeiske land i fjerde kvartal i år.

Dessuten annonserte Nokia at en ny versjon av selskapets karttjeneste, Nokia Maps, skal komme i september.

Til toppen