Nokia-mobiler skal få Silverlight-støtte

Microsofts Flash-konkurrent, Silverlight, vil bli tilgjengelig for mange av selskapet mobiler i år.

Nokia-mobiler skal få Silverlight-støtte

Microsofts Flash-konkurrent, Silverlight, vil bli tilgjengelig for mange av selskapet mobiler i år.

Nokia kunngjorde i dag at selskapet vil gjøre Microsoft Silverlight-løsning tilgjengelig for mobiler basert på S60 på Symbian OS, i tillegg til Series 40-enheter og selskapets surfebrett. Dermed får utviklere en ny utviklingsplattform for Nokias enheter.

Fra før støtter selskapets S60-enheter C++, S60 Web Run-time (Ajax), Java, Flash Lite og Python.

- Dagens konsumenter er svært klare på hva de vil ha, nemlig enkel tilgang til tett integrerte tjenester og data på enhver enhet, sier Lee Williams, senior visepresident for Nokia organisasjon for enhetsprogramvare, i en pressemelding.

- Nokias programvarestrategi er basert på kryssplattform utviklingsmiljøer, noe som gjør det mulig å lage rike applikasjoner på tvers av Nokias utvalg av enheter.

Silverlight er i dag tilgjengelig til nyere Windows-versjoner og Mac OS X. En Linux-versjon er under utvikling hos Novell.

John Case, daglig leder for Microsofts utviklerdivisjon, sier til gigaom.com at avtalen med Nokia utgjør den første av flere lignende kunngjøringer for Silverlight på mobile enheter. Blant annet vil Windows Mobile 7 støtte Silverlight.

- Dette er et betydelig skritt på veien til å oppnå bred støtte for Silverlight og å sikre at den er plattform-agnostisk. Dette er kritisk siden vi ønsker å sikre at utviklere og designere ikke konstant må finne opp hjulet på nytt og bygge ulike versjoner av programvare og tjenester for flere operativsystemer, nettlesere og plattformer, sier S. Somasegar, som er senior visepresident for Microsofts utviklerdivisjon.

Microsoft skal i morgen demonstrere Silverlight på S60 under åpningstale ved MIX08-konferansen som lanseres i Las Vegas. Planen er å gjøre Silverlight tilgjengelig for S60-utviklere i år. De første tjenestene skal kort tid etter bli tilgjengelige for alle som innehar S60-lisenser.

Støtten for Series 40 og Nokias Internet tablets vil etter alt å dømme komme noe senere.

Til toppen