Nokia-navnet vil ikke bli brukt lenge

Stephen Elop forteller også om hovedgrunnen til at Android ble valgt bort.

Nokia-navnet vil ikke bli brukt lenge
Stephen Elop svarte i går på en rekke spørsmål fra vanlige blogglesere om Microsofts oppkjøp av Nokias mobilvirksomhet, valget av Windows Phone og om hva som vil skje framover. Bilde: Microsoft

Stephen Elop deltok i går under en konferanse arrangert av Nokias Corversations-blogg hvor han svarte på spørsmål fra leserne.

Ikke overraskende dreide det første spørsmålet seg om hvilket navn Microsoft Mobiles mobiler vil få i framtiden.

– Microsoft Mobile Oy er en juridisk konstruksjon som ble skapt for å forenkle sammenslåingen. Det er ikke et varemerke som vil bli sett av forbrukerne. Nokia-varemerket er tilgjengelig for Microsoft å bruke en stund, men Nokia som et varemerke vil ikke bli brukt lenge framover for smartmobiler. Det jobbes med å velge smartmobil-varemerket for framtiden, fortalte Elop.

På spørsmål om den Android-baserte Nokia X-telefonen har noen framtid etter oppkjøpet, svarte Elop at Microsoft kjøpte mobiltelefonvirksomheten til Nokia, inkludert Nokia X, som et bidrag til å knytte den neste milliarden mennesker til Microsofts tjenester.

– Nokia X bruker Microsoft-nettskyen, ikke Googles. Dette er er en flott mulighet til å knytte nye kunder til Skype, outlook.com og OneDrive for første gang. Vi har allerede sett titalls tusen nye abonnenter til Microsoft.tjenester.

På spørsmål om Elop synes at Nokia med Android er en god idé, svarer han at Nokia også tidligere har vurdert Android.

– Da vi bestemte oss for å fokusere på Windows Phone tilbake i 2011, var vi veldig bekymret for at en avgjørelse om å velge Android ville føre oss på kollisjonskurs med Samsung, som allerede hadde fått opp dampen med Android. Det var den rette avgjørelsen, siden vi har sett at stort sett alle andre OEM-er [Original Equipment Manufacturer, red. anm.] fra den tiden har blitt skjøvet til side. I dag bruker vi AOSP [Android Open Source Project, red. anm] for å angripe en spesifikk markedsmulighet, men vi er nøye med å gjøre det på en måte som Microsoft og Lumia drar nytte av, forklarte Elop.

En leser anklaget Elop for å ha tatt live av Nokia og begravet Meego, Symbian og Meltemi.

– Takk, jeg vet det er mye følelser rundt noe av de vanskelige avgjørelsene vi måtte gjøre. Tilbake i 2010 og 2011 vurderte vi nøye tilstanden til Nokias interne operativsystem-satsinger. Dessverre kunne vi ikke noen måte Symbian kunne gjøres konkurransedyktig mot for eksempel iPhone, som kom tre år tidligere. Og Meego-satsingen ble betydelig forsinket og ga ikke løfter om en bred nok portefølje tidlig nok. Vi var tvunget til å måtte gi Nokia en mulighet til å konkurrere igjen.

Flere spørsmål og svar fra seansen er tilgjengelige her.

    Les også: