Nokia: Norge er på teknologitoppen

Norge er det mest teknologiske avanserte landet i Europa, foran Finland, mener Nokia.

Norge er det mest teknologiske avanserte landet i Europa, foran Finland, mener Nokia.

Det har skjedd en rivende utvikling i bruk av mobiltelefoner, og Norge ligger i tet. Dette blir bekreftet både av telekomanalytiker Tore Aarønæs og av Nokia som nå plasserer Norge på teknologitoppen.

    Les også:

Sjef for Nokia Enterprise Solutions Eric Anderbjörk sier til Adresseavisen at Norge utmerker seg med å ligge helt i tet når det gjelder forbrukeroppdateringer på mobilfronten.

I 2001 hadde Nokia primært bare tale-mobiler, mens nå opplever selskapet at nordiske konsumenter er på både sin andre og tredje mobil. Det er et økende behov for noe langt mer enn kun en telefon til å snakke i eller sende tekstmeldinger.

Ifølge Aarønæs vil veksten av nye mobiler øke med 25 prosent i år.

Kommunikasjonssjef Anna Svensson i Nokia Scandinavia mener personifisering av mobilen vil bli stadig viktigere i tiden framover. Mobilkunder ønsker seg forskjellige funksjoner av telefonen sin.

I 2003 delte Nokia seg opp i tre klart spesifiserte avdelinger. Nokia Mobil Phone tok over alt ansvar for de rene mobil-tjenestene, multimedia-avdelingen konsentrerer seg om avanserte konsumentprodukter som spillmobilene N-Gage og N-Gage QD, mens Nokia Enterprise Solutions har kontroll på Nokias terminaltjenester, samt bedriftsmarkedet.

Til tross for at konkurrenter som Sony Ericsson puster Nokia tungt i nakken bedyrer Anderbjörk at Nokia fremdeles er den største mobilprodusenten i Norden.

- Vi har fortsatt 40 prosent markedsandel som vårt globale mål. En nylig undersøkelse på design og brukervennlighet viser at røst og batteritid er de viktigste elementene for forbrukeren. Batteriutvikling er nå en høy prioritert del av Nokia. Og det må vektlegges at de «ulykkene» som har vært forbundet med Nokia-batterier den siste tiden uten untak har dreid seg om piratkopier av våre mobilbatterier, sier Anderbjörk til Adresseavisen.

Til toppen