BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia og Goldman Sachs sammen om mobilt Internett

Nokia og Goldman Sachs går sammen i et fond for å investere i mobilt Internett. Selskapet sikter seg inn mot investeringer i Asia for å ta del i antatt stor vekst i denne regionen.

Oddmund Grøtte
5. des. 2000 - 06:03

Nokia og Goldman Sachs blir de to største bidragsyterne til fondet som starter opp med nesten fem milliarder kroner i startkapital. Det er Nokia Venture Partners, som allerede er verdens største investeringsselskap innen mobilt Internett, Goldman Sachs og BMC Software som er de største eierne i fondet.

- Som en av de største investeringsbankene i den globale økonomien, er det en glede for oss å jobbe sammen med Nokia, sier Gene Sykes, sjef for teknologi-investeringene til Goldman Sachs til Financial Times (FT).

- Med den eksplosive veksten i antall brukere som kobler seg opp til Internett via mobiltelefonen og PDA, ønsker vi å posisjonere oss for økte investeringer.

I en pressemelding sier Nokia Venture Partners at det nye fondet skal investere i trådløs teknologi, og mot selskaper som opererer i høye vekstområder i Israel og stillehavsregionen i Asia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.