AVTALER & KONTRAKTER

Nokia og HTC begraver stridsøksen

Skal samarbeide i stedet.

Nokia og HTC har lagt stridighetene til side og vil i stedet samarbeid om både patenter og teknologier.
Nokia og HTC har lagt stridighetene til side og vil i stedet samarbeid om både patenter og teknologier. Bilde: PantherMedia / Yanik Chauvin
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. feb. 2014 - 09:43

De siste ukene har det kommet klare signaler fra flere av store teknologiselskapene om at de begynner å bli lei av i kjempe om patenter i domstolene. I stedet har selskapene forhandlet seg fram til omfattende krysslisensieringsavtaler. Sist ut i rekken er Nokia og HTC, noe selskapene kunngjorde på fredag. Alle rettsstridigheter om patenter mellom de to selskapene har blitt avgjort ved at selskapene har inngått en avtale om patent- og teknologisamarbeid.

Som en del av avtalen skal HTC gjør utbetalinger til Nokia. Samtidig skal selskapene samarbeide om HTCs portefølje med LTE-patenter. Selskapene skal også utforske hvilke muligheter de har for framtidig teknologisamarbeid. Øvrige detaljer i avtalen er konfidensielle.

– Vi er fornøyde med å ha nådd enn forliks- og samarbeidsavtale med HTC, som er en langvarig lisensinnehaver av Nokias standardessensielle patenter. Denne avtalen bekrefter Nokias implementasjonspatenter og gjør det mulig for oss å fokusere på ytterligere lisensmuligheter, sier Paul Melin, direktør for immateriell eiendom hos Nokia, i en kunngjøring.

– Nokia har én av de mest fremtredende patentporteføljene i bransjen, sier Grace Lei, sjefjurist hos HTC.

– Som en bransjepioner innen smartmobiler, med en sterk patentportefølje, er HTC tilfreds med å oppnå denne avtalen, som vil gjøre det mulig for oss å forbli fokuser på innovasjon for forbrukere, sier Lei i en kunngjøring.

For fokusert

Nokia er nå i ferd med å kvitte seg med mobiltelefonvirksomheten. HTC har knapt noen annen virksomhet og har slitt med fallende salg i flere år. Nå forteller medgründer og styreleder i selskapet, Cher Wang, til Reuters at HTC det siste året har konsentrert seg for mye om flaggskipmodellen og for lite om modellene i mellomklassen. Heretter skal selskapet gi mellomklassen mer oppmerksomhet. Dette er produkter med en utsalgspris på 150 til 300, mens toppmodellene gjerne koster over 600 dollar. Produktene skal selges i både utviklede og kommende økonomier.

Derimot vil HTC ikke satse på veldig billige mobiler.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.