Nokia orker ikke mer Internet Explorer

Nokia tør ikke lenger la sine 55.000 ansatte bruke Microsofts nettleser Internet Explorer.

Nokia tør ikke lenger la sine 55.000 ansatte bruke Microsofts nettleser Internet Explorer.

IDG.se skriver at Nokia for et par måneder siden valgte å skifte ut Microsofts nettleser Internet Explorer for alle sine 55.000 ansatte. Bakgrunnen skal være en vurdering av sikkerhetsrisikoen.

I stedet tyr selskapet til gratisproduktet Firefox.

Flere andre store bedrifter skal være i ferd med å vurdere en tilsvarende overgang. Denne tendensen, som analyseselskapet Gartner delvis fyrer opp under, skal være noe av bakgrunnen for at Bill Gates besluttet at kundene måtte få tilgang til en fornyet og framfor alt sikrere Internet Explorer lenge før opprinnelig planlagt.

    Les også:

Gartner fant først ut at det var for dyrt å bytte ut Internet Explorer, men kom deretter til at bedrifter bør vurdere flere nettlesere.

Mozilla Foundation, åpen kildekodeorganisasjonen bak Firefox, melder at gjennomsnittlig 25.000 laster ned Firefox hver dag, og at det har vært til sammen 25 millioner nedlastinger i de hundre dagene som er gått siden versjon 1.0 ble gjort tilgjengelig i november. Før det hadde anslagsvis 8 millioner lastet ned en betautgave. Over 70.000 enkeltpersoner deltar i nettverket «Spread Firefox», og en halv million nettsteder reklamerer for gratisnettleseren.

Til toppen