BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia: Østerrike-kontrakt til halv milliard

Nokia har inngått en intensjonsavtale med "norske" Connect Austria om å bygge 1000 basestasjonssteder i de sørlige og vestlige regionene av Østerrike. Kontrakten er verdt 590 millioner kroner og dermed det største nøkkelprosjekt av denne typen Nokia noen sinne har fått.

Øystein Kvistad
2. jan. 1998 - 13:49

Avtalen omfatter en rekke tjenester, inklusive nettverk- og radioplanlegging, arkitektonisk utforming, tomteplanlegging og -design, konstruksjonsarbeid og prosjektstyring. Prosjektet skal være avsluttet tidlig i 1999.

- Dette er et spennende prosjekt for Nokia, og representerer en milepæl for selskapet, sier toppsjef Heinz Brasic i Nokia Austria GmbH. - Connect Austria er en ny operatør og for dem er det derfor helt essensielt at nettet bygges ut og implementeres raskt.

Connect Austria er den tredje GSM-operatøren i Østerrikeog landets ledende GSM 1800-operatør. Selskapet eies av østerrikske Radex Heraklith International og Constantia Privatbank, samt tyske Viag Interkom, TeleDanmark, britiske Orange og norske Telenor.

Connect Austria fikk tildelt sin GSM 1800-lisens i august 1997 og har som mål å ha en dekning på 95 prosent av Østerrikes befolkning innen 2001.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.