Nokia: Østerrike-kontrakt til halv milliard

Nokia har inngått en intensjonsavtale med "norske" Connect Austria om å bygge 1000 basestasjonssteder i de sørlige og vestlige regionene av Østerrike. Kontrakten er verdt 590 millioner kroner og dermed det største nøkkelprosjekt av denne typen Nokia noen sinne har fått.

Avtalen omfatter en rekke tjenester, inklusive nettverk- og radioplanlegging, arkitektonisk utforming, tomteplanlegging og -design, konstruksjonsarbeid og prosjektstyring. Prosjektet skal være avsluttet tidlig i 1999.

- Dette er et spennende prosjekt for Nokia, og representerer en milepæl for selskapet, sier toppsjef Heinz Brasic i Nokia Austria GmbH. - Connect Austria er en ny operatør og for dem er det derfor helt essensielt at nettet bygges ut og implementeres raskt.

Connect Austria er den tredje GSM-operatøren i Østerrikeog landets ledende GSM 1800-operatør. Selskapet eies av østerrikske Radex Heraklith International og Constantia Privatbank, samt tyske Viag Interkom, TeleDanmark, britiske Orange og norske Telenor.

Connect Austria fikk tildelt sin GSM 1800-lisens i august 1997 og har som mål å ha en dekning på 95 prosent av Østerrikes befolkning innen 2001.

Til toppen