Nokia overbeviser ikke

Solgte 111 millioner mobiler, men lønnsomheten faller.

Nokia overbeviser ikke
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Solgte 111 millioner mobiler, men lønnsomheten faller.

Nokia solgte 111 millioner mobiltelefoner i kvartalet som ble avsluttet den 30. juni. Det er 8 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Med rubb og stubb omsatte de for 10 milliarder euro, opp bare en prosent. Overskuddet falt til 227 millioner euro, ned hele 40 prosent fra 380 millioner euro.

Driftsmarginen er nå nede på 6,6 prosent, ned 1,2 prosentpoeng fra andre kvartal 2009.

- Salgsinntektene i andre kvartal ble negativt påvirket av knallhard konkurranse, heter det i regnskapet, som ble lagt frem torsdag.

Særlig peker Nokia på et tøft marked for de mest avanserte mobiltelefonene.

Men en hardt presset toppsjef lever fortsatt i troen på at Nokia skal klare å kjempe seg tilbake i toppen av næringskjeden. Han tror de kan levere smarttelefoner som kundene vil kjøpe.

Sitter ikke trygt: Konsernsjef Olli-Pekka Kallasvuo i Nokia.
Sitter ikke trygt: Konsernsjef Olli-Pekka Kallasvuo i Nokia.

- Vi forsetter å fornye vår portefølje av smarttelefoner, sier konsernsjef Olli-Pekka Kallasvuo i kvartalsrapporten.

Han utdyper at selskapets kommende flaggskip N8, som er basert på Symbian versjon 3, leverer den beste brukeropplevelsen fra Nokia noensinne.

Så spørs det om det er nok til å kapre flere kunder i kampen mot særlig iPhone og Android-baserte modeller. Fremtiden til Nokia-toppen Kallasvuo synes også svært usikker. Den siste tiden har det vært spekulert om han ikke snart må finne seg noe annet å gjøre.

    Les også:

Gjennomsnittprisen på en Nokia-mobil ligger nå på 61 euro. Det er ned både fra samme periode i fjor (64 euro) og årets første kvartal (62 euro).

De tre siste årene har selskapets markedsverdi falt med utrolige 480 milliarder kroner.

Aksjen til Nokia faller også i dag.

Til toppen