BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia overtar Symbian-utviklingen

Stiftelsen får en langt mer begrenset rolle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2010 - 08:43

Symbian Foundation kunngjorde i går at den heretter vil overlate utviklingen av mobiloperativsystemet Symbian til Nokia. I stedet vil stiftelsen, som ble etablert 2008, fokusere på lisensiering av programvare og annen immateriell eiendom, inkludert Symbian-varemerket.

Dette kan forklare en del av høstens begivenheter, blant at Lee Williams, administrerende direktør i stiftelsen, tok hatten sin og gikk for noen uker siden.

Mannen som overtok, tidligere økonomidirektør Tim Holbrow, sier i en pressemelding at grunnleggerne av stiftelsen tok et modig, strategisk skritt da de etablerte stiftelsen.

– Det var så absolutt den rette avgjørelsen på det tidspunktet, sier han. Rettighetene til Symbian var da blitt kjøpt av Nokia, som så donerte dem til stiftelsen.

– Det har skjedd en seismisk endring i mobilmarkedet, men også i den generelle økonomien, noe som har ført til at noen av våre grunnleggere har endret fokus. Resultatet av dette er at den nåværende ledelsesstrukturen for Symbian-plattformen – stiftelsen – ikke lenger er egnet, sier Holbrow.

Stiftelsen skal nå redusere antallet stillinger innen drift og stab. Innen april 2011 skal stiftelsen ledes av en gruppe styremedlemmer som vil føre tilsyn med organisasjonen lisensieringsfunksjon.

Nokia planlegger altså å bruke sine egne ressurser på å utvikle Symbian videre.

– Framtiden til Symbian som en plattform avhenger ikke av eksistensen til stiftelsen, sier Jo Harlow, Nokias smartmobilsjef, i en egen pressemelding.

– Endringene som stiftelsen har kunngjort, har ingen betydning for Nokia veikart for Symbian-enheter eller leveringsforpliktelser, sier han.

Ifølge pressemeldingen vil Nokia fortsette å komme med nye Symbian-baserte modeller og forventer å selge mer enn 50 millioner enheter basert på Symbian^3.

Harlow kommenterer nyheten ytterligere i dette blogginnlegget.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.