Nokia planlegger egen nettleser

Nokia tar i bruk komponenter fra en kjent, åpen kildekodebasert nettleser i selskapets kommende nettleser for mobiler.

Nokia tar i bruk komponenter fra en kjent, åpen kildekodebasert nettleser i selskapets kommende nettleser for mobiler.

Nokia annonserte i dag at selskapet tar i bruk det selskapet mener er det beste som finnes av åpen kildekode som grunnlag for en ny nettleser for selskapet smarttelefonprogramvare, Series 60 Platform.

Den nye nettleseren skal være egnet til å vise vanlige websider på mobiltelefonen, og vil heretter kunne gjøre det vanskeligere for norske Opera Software å få forhåndsinstallert selskapets nettleser i Nokias mobiler.

Nokia har samarbeidet med Apple for å utvikle nettleseren. Apple benytter de samme komponentene, WebCore og JavaScriptCore, i selskapets nettleser Safari. Disse er basert på KHTML og KJS fra KDEs Konqueror-prosjekt.

Nokia planlegger et fortsatt samarbeid med Apple og aktivt delta i åpen kildekodefellesskapet for å videreutvikle og forbedre de nevnte komponentene.

- Åpen kildekode er et ideelt grunnlag for utvikling siden den gjør det mulig for Nokia å ta i bruk og å bidra til rask innovasjon og utvikling av programvare, Pertti Korhonen, teknologisjef i Nokia, i en pressemelding.

- Åpen kildekodeutviking gjør det også mulig med nært samarbeid med industriens beste innovatører, slik som Apple. Både Apple og Nokia deler en forpliktelse overfor Internett-standarder og bruken av felles kode, sier Korhonen.

Den nye Series 60-nettleseren vil dog ikke bli tilgjengelig som en standard Series 60-applikasjon før i første halvdel av 2006.

Til toppen