Nokia planlegger ny spillmaskin

Nokia har avslørt at informasjon om nestegenerasjon N-Gage vil gjøres tilgjengelig i mai.

Nokia har avslørt at informasjon om nestegenerasjon N-Gage vil gjøres tilgjengelig i mai.

Spillmessen E3 2005 vil bli ekstra interessant i år. Arrangementet er stedet hvor både Sony, Microsoft og Nintendo ventes å komme med langt mer detaljer om deres respektive, kommende spillmaskiner en det som til nå er blitt avslørt. Selv om det er lite sannsynlig at noen av produktene vil komme på markedet før mot slutten av året, er E3-annonseringene noe mange nå ser fram til i spenning.

Nå er det klart at også Nokia vil benytte E3 2005 til å avsløre detaljer fra selskapets spillmaskinplaner. Selskapet har siden høsten 2003 solgt lommespillmaskinen N-Gage, men etterspørselen har vært begrenset. Ifølge CNN Money skal det totale salget av den opprinnelige N-Gage og den designmessig forbedrete N-Gage QD være på 1,5 millioner enheter.

- Vi vil komme med en betydelig annonsering ved E3 om vår neste generasjon, sier Gerard Wiener, daglig leder for Nokia spillprogram. Han lover at den neste utgaven vil være basert på langt nyere teknologi enn den nåværende maskinen, som ifølge Wiener har mye felles med det man så i PC-er i 1996 og -97.

- I årene som har gått siden det har vi sett en eksplosjon i teknologien, og vi står overfor en slik i vår bransje nå, sier Wiener.

Til toppen