Nokia presser Siemens og Motorola sammen

Nokia presser sine konkurrenter sammen. Nå går Siemens sammen med Motorola slik Sony og Ericsson tidligere har slått seg sammen.

Nokia presser sine konkurrenter sammen. Nå går Siemens sammen med Motorola slik Sony og Ericsson tidligere har slått seg sammen.

2001 ble et forferdelig år for telebransjen. Bare Nokia og Samsung vant markedsandeler. Etter store kutt i løpet av høsten, reddet Motorola og Siemens seg så vidt over i sorte tall for 2001.

I februar påpekte det Boston-baserte analyseselskapet Strategy Analytics at disse to selskapene sto overfor et enkelt, men tøft valg. For kampen om massemarkedet og de billige telefonene er over - det har Nokia langt på vei vunnet - og med fjorårets tap er det ingen som vil kaste seg ut i konkurranse med Nokia på nytt.

Siemens har ikke vist frem eller lovet noen UMTS-telefon slik mange av konkurrentene gjorde i mars.

Les også:

Nå kommer det alle hadde ventet på: Siemens kutter ut egenutvikling på UMTS og inngår i stedet et samarbeid med Motorola. Samarbeidet er ikke en full sammenslåing slik Sony og Ericsson, men Siemens legger ned egenutvikling av UMTS-telefoner i fremtiden.


Selskapet bekreftet i november 2001 at man hadde diskutert et samarbeid, men at dette nå var lagt på is.

Les også:

Her er pressemeldingen:


"
Siemens kunngjør i dag at de velger Motorolas plattform, i300, for sine 3G-telefoner.

Siemens første 3G-terminal basert på i300 plattformen antas leveringsklar tidligst i 2004. Som et ledd i å forberede Siemens kunder på overgang til den nye teknologien så fort som mulig skal Motorola fra og med fjerde kvartal 2002 og i 2003 levere en spesialversjon av deres egen 3G-terminal, A820.
"

Den første Siemens 3G-telefonen kommer altså trolig først tidlig i 2005. Før dette vil Siemens bare sette sin logo på Motorolas A820-telefon og kanskje andre Motorola-telefoner.

Først i 2005 kommer det en Siemens UMTS-telefon med eget design.

Til toppen