Nokia satser for fullt på GPS-mobiler

Nokia avduket i dag flere nye modeller, blant annet to nye i N-serien. Samtlige har GPS-støtte.

Nokia satser for fullt på GPS-mobiler

Nokia avduket i dag flere nye modeller, blant annet to nye i N-serien. Samtlige har GPS-støtte.

Nokia bygger videre på suksessen med N95, som til nå har solgt i sju millioner eksemplarer. I dag avduket selskapet som ventet modellen N96, som har mye felles med N95, men med betydelig forbedret lagringskapasitet.

N96 skal komme på markedet i tredje kvartal i år og ha en veiledende pris på 550 euro, den samme som N95 i sin tid.

    Les også:

Mobilen skal være utstyrt med 2,8 tommers skjerm, 5 megapikslers kamera med dobbel LED-blits, turbo-3G, WLAN og aGPS. Nyheten, i tillegg til utseendet, er at den interne lagringsplassen økes til 16 gigabytes, i tillegg til at mobilen støtter microSDHC-kort, som finnes i størrelser på inntil 8 gigabytes.

Dessverre har ikke Nokia gjort stort for å forbedre driftstiden mellom hver oppladning av batteriet. Dette betyr at taletiden ved bruk av GPS er maksimalt 220 minutter, mens standbytiden er på maksimalt 220 timer.

Nokia satser i år på å selge svært mange mobiler med GPS-mottaker og navigasjonsmuligheter. Målet er 35 millioner GPS-mobiler allerede i år. Men dette betyr at prisen må ned.

Selskapet avduket i dag mobilen 6210 Navigator, som skal komme i salg i tredje kvartal og koste 300 euro. Mobilen er selvfølgelig enklere enn N96, men har 2,4 tommers skjerm og leveres med et minnekort på 1 gigabyte hvor kartene er forhåndslastet. Oppdateringer til kartene kan fritt lastes ned. Mobilen skal ha kunne brukes med GPS-funksjonen på i mellom 4,5 og 6,2 timer, avhengig av om skjermbelysningen er på eller ikke.

Mobilen er ellers utstyrt med slik som turbo-3G, 3,2 megapikslers kamera, akselerometer, 120 MB intern lagringsplass og LED-basert blits.

Også den kommende 6220 classic skal ha a-GPS-støtte, i tillegg til 5 megapikslers kamera, turbo-3g og 2,2 tommers skjerm. Forventet utsalgspris, eks. mva, er 325 euro, når mobilen kommer i tredje kvartal i år.

Noe tidlige, i andre kvartal i år, skal Nokia slippe ytterligere en modell i N-serien. Denne mobilen, N78, har selvfølgelig også a-GPS og turbo-3g. Den utmerker seg med større batterikapasitet enn N96 (1200 mAh) og noe bedre tale- og standby-tider. Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler. Mobilen har også støtte for WLAN. Internt er det omtrent 70 megabytes med ledig lagringskapasitet. Mobilen støtter også microSDHC-kort.

Forventet utsalgspris på N78 er 350 euro, eksklusive mva.

Til toppen