Nokia satser på billig mobil

Kjapp nettaksess og lang batteritid.

Nokia satser på billig mobil
Såkalte featurephones som avbildede Nokia 207 kan være med på å gi den neste milliarden innbyggere i verden deres første smak av internett.

At de er sterkt utfordret i sjiktet med de mest avanserte og dyreste smarttelefonene er ingen hemmelighet. Konkurransen er imidlertid knallhard også i motsatt ende.

For å hamle opp særlig med brysomme asiatiske rivaler kommer Nokia nå med en ny serie billige håndsett. Dette er klassiske mobiltelefoner med «snickers»-utforming, uten touch og med relativt små skjermer.

Selv om de ikke tåler sammenligning med langt mer avanserte smarttelefoner, så tilbyr de likevel et rikholdig spekter av funksjoner og rask internettsurfing. Støtten for såkalt 3,5G/HSPA gir datatrafikk på inntil 7,2 Mbit/s.

Apper for tilgang til Facebook, Twitter og Youtube følger med. Det er også mulig å installere Java-apper.
Apper for tilgang til Facebook, Twitter og Youtube følger med. Det er også mulig å installere Java-apper.

Nokia 207 og Nokia 208 er temmelig like med den forskjellen at sistnevnte har kamera.

208 leveres også i en utgave med dual-SIM, og mulighet for å bytte SIM-kort i farten uten å måtte skru av telefonen.

Nokias billigste med 3G

Dette er selskapets billigste 3G-kapable mobiltelefoner til nå. Med en listepris på 52 euro (drøyt 400 kroner) er de åpenbart myntet på vekstmarkeder og folk som har mindre å rutte med.

Unikt i dette prissegementet er at enhetene støtter Exchange fullt ut, blant annet med synkronisering av epost, kalender og kontakter.

Varianten med doble SIM-kort gjør det ifølge Nokia også til en aktuell kandidat for de som ønsker seg en ekstra mobiltelefon. Det fungerer også med mikro-SIM, slik at du kan benytte samme kort som i smarttelefonen din.

Telefonene har dessuten en oppgitt standby-tid på over 30 dager, mens du kan regne med rundt 12 timers samtaletid før du må lade.