Nokia satser på glødende mobil

Nokia annonserte mandag en ny mobiltelefon hvor lyseffekter er det som vil skille den ut fra mengden.

Nokia annonserte mandag en ny mobiltelefon hvor lyseffekter er det som vil skille den ut fra mengden.

Nokias nye mobiltelefon, 3220, har et gjennomsiktig deksel som med pulserende lyseffekter signaliserer oppringninger og meldinger i takt med ringetonen. Brukeren skal ved hjelp av egendesignede utklippsdeksler og mobiltema, som inkluderer ringetoner, bakgrunnsbilde, fargepalett og lyssekvenser, kunne gi telefonen et personlig preg.

Når mobiltelefonen svinges fra side til side, tennes LED-lysene på telefonens Xpress-on Fun Shell-deksel, slik at brukeren kan "skrive" i løse luften. Fun Shell er dog ekstrautstyr til 3220. Sammen med dekselet, leveres også spillene SwampRacer og AirExpress.

Spillene som leveres med 3220 er Club Pinball, Dance Delight, Phantom Spider, samt Survivor, som er basert på Robinson-ekspedisjonen.

Ellers er leveres mobiltelefonen med XHTML-nettleser og støtte for Java-spill.

Mobiltelefonen er utstyrt med digitalt VGA-kamera (640 x 480 punkter) og støtter GSM 900/1800/1900. En amerikansk modell med støtte for GSM 850/1800/1900 skal også leveres.

Skjermen til mobiltelefonen er på 27,5 x 27,5 mm, mens vekten til mobilen er på 86 gram.

Telefonen har en taletid på opptil tre timer, og en standbytid på inntil 280 timer.

Telefonen, som skal komme på markedet i løpet av sommeren, vil ha en usubsidiert utsalgspris på omtrent 250 euro, omtrent 2050 kroner.

Til toppen