FORBRUKERTEKNOLOGI

Nokia satser på GPS og kart i ny toppmodell

Nokia annonserte i dag en ny toppmodell som har det aller meste, inkludert innebygget GPS.

26. sep. 2006 - 16:11

Nokia har i dag annonsert flere mobiltelefonnyheter. Den mest spennende er telefonmodellen N95, som framstår som en bærbar alt-i-ett enhet. Den har integrert GPS-funksjonalitet, 5 megapiksels kamera, støtte for høyhastighets mobilnettverk og selvfølgelig slikt som e-postleser, nettleser og avspillingsmuligheter for både video og musikk.

Modellen er designet med et toveis glidekonsept som skal gjøre det enkelt å veksle mellom ulike modi. Skjermen er på 2,6 tommer og støtter 16 millioner farger og 240 x 320 piksler. Mobilen er utstyrt for å vise 3D-grafikk og er basert på S60-programvaren og Symbian OS.

GPS-programvare The Maps inkluderer kart over mer enn 100 land, samt mer enn 15 millioner steder. Det skal også være mulig å lokalisere restauranter og hoteller med programvaren. Stemmestyrt navigasjon og byguider vil derimot være tilleggsutstyr.

Kameraet er basert på optikk fra Carl Zeiss og har en oppløsning på 5 megapiksler. Mobilen skal kunne kobles direkte til mange TV-er.

Mobilen støtter høyhastighets mobilnettverk av typen HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), i tillegg til WLAN, EDGE og WCDMA/UMTS.

Foreøvrig er den utstyrt med 3,5 mm hodetelefonutgang, støtte for microSD-kort og USB.

Ifølge ikke helt offisielle kilder mobilen veie 120 gram, måle 99 mm x 53 mm x 19 mm og ha en standbytid på 8,75 dager. Taletiden er 2,5 og 3,5 timer for henholdsvis UTMS og GSM. Den skal også støtte Bluetooth, infrarød overføring og leveres med 160 MB innebygd minne og radio. Musikkspilleren skal støtte formatene MP3, AAC, W4A og WMA.

Modellen vil ifølge Nokia komme på markedet i løpet av første kvartal av 2007 med en estimert utsalgspris på 550 euro før avgifter og eventuelle subsidier. Om den kun vil tilbys i land hvor HSDPA tilbys, er ikke oppgitt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.