Nokia satser på nytt på spillmarkedet

Nokia spillplattform, N-Gage, skal gjøres tilgjengelig for mange av selskapets mobiltelefoner.

Nokia satser på nytt på spillmarkedet

Nokia spillplattform, N-Gage, skal gjøres tilgjengelig for mange av selskapets mobiltelefoner.

Nokias satsing på en separat, håndholdt spillmaskin, N-Gage, ble aldri noen suksess. Men selskapet er likevel ikke innstilt på å gi opp spillsatsningen med det første. Denne uken annonserte selskapet at det til sommeren skal lansere en mobil spilltjeneste som skal støttes av selskapets mobiltelefoner basert på brukergrensesnittet S60. Dette inkluderer blant annet mobilene i N-serien.

Fram til dette skjer, skal Nokia i samarbeid med den finske mobiloperatøren Elisa gjennomføre et pilotprosjekt hvor ulike aspekter ved den kommende tjenesten testes ut.

- Sentralt i Nokias spillstrategi er å gjøre det enkelt for folk å finne, kjøpe og spille mobilspill med høy kvalitet, sier Jaakko Kaidesoja, direktør for spill og multimedia i Nokia, i en pressemelding.

- Dette pilotprosjektet vil hjelpe oss med å foredle N-Gage-opplevelsen fram til den kommersielle lanseringen senere i år.

Det loves blant annet spill fra Electronic Arts og Gameloft. Brukerne vil kunne laste ned testutgaver av spill før eventuelle kjøp. Dessuten vil brukerne få tilgang til N-Gage Arena, Nokias nettportal, hvor brukerne blant annet kan konkurrere mot hverandre.

Nokia har publisert mer informasjon om den nye N-Gage-satsningen på denne siden.

Til toppen