RESULTATERFINANS

Nokia satser på smarte biler

Investerer 100 millioner dollar i ny teknologi.

CONNECTING CARS: Indiskfødte Rajeev Suri overtok som toppsjef i Nokia fra 1. mai etter å ha jobbet i selskapet siden 1995.
CONNECTING CARS: Indiskfødte Rajeev Suri overtok som toppsjef i Nokia fra 1. mai etter å ha jobbet i selskapet siden 1995. Bilde: Nokia
5. mai 2014 - 11:12

Nokias berømte slagord fra tiden da de var verdens største mobilprodusent var «connecting people».

Selv om mobildivisjonen nå er solgt unna til Microsoft er visjonen til «resten av Nokia» fortsatt å koble oss sammen, ikke bare mennesker men alt og alle.

I dag lanserte det finske teknologikonsernet et flunkende nytt teknologifond døpt «connecting cars». 100 millioner dollar blir investert i dette fondet, som skal forvaltes av Nokia Growth Partners.

Som navnet på fondet antyder skal pengene gå til investering i teknologi som kan gjøre bilene våre smartere og mer tilkoblet internett.

– Fondet skal identifisere og investere i selskaper hvis innovasjoner vil bli viktige for en verden av sammenkoblede og intelligente kjøretøy, heter det i kunngjøringen.

Nyutnevnt toppsjef i Nokia Rajeev Suri sier i en kommentar at dette understreker hvilket viktig vekstområde bilbransjen er for dem.

Fondet skal jobbe tett med kartdivisjonen HERE, én av de tre gjenværende forretningsområdene i Nokia. De to øvrige er som kjent produksjon av nettverksutstyr i Solutions and Networks, samt Advanced Technologies som driver med teknologiutvikling og lisensiering.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.