Nokia satser på smarte biler

Investerer 100 millioner dollar i ny teknologi.

Nokia satser på smarte biler
CONNECTING CARS: Indiskfødte Rajeev Suri overtok som toppsjef i Nokia fra 1. mai etter å ha jobbet i selskapet siden 1995. Bilde: Nokia

Nokias berømte slagord fra tiden da de var verdens største mobilprodusent var «connecting people».

Selv om mobildivisjonen nå er solgt unna til Microsoft er visjonen til «resten av Nokia» fortsatt å koble oss sammen, ikke bare mennesker men alt og alle.

I dag lanserte det finske teknologikonsernet et flunkende nytt teknologifond døpt «connecting cars». 100 millioner dollar blir investert i dette fondet, som skal forvaltes av Nokia Growth Partners.

Som navnet på fondet antyder skal pengene gå til investering i teknologi som kan gjøre bilene våre smartere og mer tilkoblet internett.

– Fondet skal identifisere og investere i selskaper hvis innovasjoner vil bli viktige for en verden av sammenkoblede og intelligente kjøretøy, heter det i kunngjøringen.

Nyutnevnt toppsjef i Nokia Rajeev Suri sier i en kommentar at dette understreker hvilket viktig vekstområde bilbransjen er for dem.

Fondet skal jobbe tett med kartdivisjonen HERE, én av de tre gjenværende forretningsområdene i Nokia. De to øvrige er som kjent produksjon av nettverksutstyr i Solutions and Networks, samt Advanced Technologies som driver med teknologiutvikling og lisensiering.

    Les også:

Les mer om: