Nokia satser videre på musikk med DRM

Åpnet musikktjeneste basert på Microsoft-teknologi for norske brukere.

Nokia satser videre på musikk med DRM

Åpnet musikktjeneste basert på Microsoft-teknologi for norske brukere.

Nokia kunngjorde i dag at Nokia Music Store nå er tilgjengelig også for norske brukere. Gjennom tjenesten kan pc- og mobileiere kjøpe og laste ned musikk fra både internasjonale og norske artister.

Tjenesten fungerer direkte fra en rekke Nokia-telefoner, som for eksempel Nokia N96, Nokia N85 eller Nokia 5800 XpressMusic, i tillegg til mange av de litt eldre modellene, som N95 og 5310 XpressMusic. Men på pc-siden er det kun Windows XP og Vista som støttes.

Årsaken er at man for å laste ned fra pc-en, må installere et eget Windows-program. Dessuten er musikken utstyrt med DRM-teknologi fra Microsoft. Filene er i WMA-formatet og har en bitrate på 128 eller 192 kbit/s. Sporene man laster ned fra Nokia Music Store, kan kopieres inntil ti ganger til CD.

Selv om Nokia prismessig legger seg likt som Apple iTunes Plus - 8 kroner per spor og 80 kroner per album - er det DRM-frie musikkfiler med 256 kbit/s AAC-format Apple leverer. Sony Ericssons PlayNow Arena tilbyr DRM-frie 320 kbit/s MP3-filer og mobiltilpassede AAC+-filer til samme pris.

Bortsett fra integrasjonen med Nokia-mobilene og et utvalg på drøyt fem millioner spor som kanskje i noen grad er ulikt det konkurrentene tilbyr, er det vanskelig å se hvorfor musikkundene skal velge Nokia Music Store framfor tjenester som allerede er etablert i Norge.

    Les også:

Til toppen