Nokia selger campus

Bringer inn 220 millioner kroner.

Nokia selger campus
Nokia har nå solgt også sitt campus i finske Oulu. Bilde: Wikipedia commons

Nokia fortsetter å kvitte seg med kontorbygg som ledd i selskapets strabasiøse og pågående snuoperasjon og restrukturering.

Leie, ikke eie, er det nye mantraet for Nokia. Mobilselskapet er på jakt etter frisk kapital og ser seg ikke lenger tjent med å ha store penger bunnet opp i eiendom.

Nokias «Peltola campus» i den finske universitetsbyen Oulu er nå solgt for drøyt 30 millioner euro, tilsvarende om lag 220 millioner kroner.

Det melder kjøperen, eiendomsfirmaet Technopolis i en børsmelding.

Anlegget har om lag 37.600 kvadratmeter kontorplass, samt parkering til 800 ansatte. Nokia skal lease litt under halvparten av arealet tilbake via en langtids leieavtale.

I en uttalelse understreker selskapet at virksomheten deres i Oulu fortsetter som før.

Ikke lenger husets herre

I desember solgte Nokia hovedkvarteret sitt i byen Espoo, et enda større bygg som de fikk 170 millioner euro for.

Selskapet har forsvart beslutningene med at eiendom ikke er del av kjernevirksomheten.

Signaleffekten er likevel ikke til å ta feil av. Nokia, som bare for få år siden var et industrilokomotiv de fleste andre land kunne misunne, en gang verdens største produsent av mobiltelefoner, og selve symbolet på finsk velstand, har ikke lenger råd til å eie sine egne kontorlokaler.

Nokia har i siste kvartal klart å snu et kraftig underskudd til et overskudd på 1,5 milliarder kroner (202 millioner euro). Resultatet i fjor var et tap på nær 8 milliarder kroner. Det siste året har selskapet kvittet seg med 33.000 ansatte, hvorav 5.000 bare i hjemlandet.

    Les også:

Les mer om: