RESULTATERFINANS

Nokia-sjef synger ut mot EU

Avtroppende Nokia-sjef Jorma Ollila er lei av EU-politikernes nasjonalistiske retorikk.

5. juli 2006 - 08:16

Ta dere sammen og slutt å klage over industri som ikke er konkurransedyktig, er budskapet fra Nokias konsernsjef Jorma Ollila til EUs politikere.

Den finske Nokia-toppen mener europeiske politikere i stedet må være opptatt av å utnytte globaliseringens fordeler, og han retter skarp kritikk mot det mange mener er «økonomisk patriotisme» i land som Spania, Italia og Polen.

Han erkjente også at han var fornøyd med at politikere i Frankrike og Luxembourg ikke klarte å stikke kjepper i hjulene for et indisk oppkjøp av den europeiske stålgiganten Arcelor.

– Uten sterk konkurranse i det indre markedet vil de fleste europeiske selskapene ikke være i stand til å konkurrere på et globalisert marked, sa Ollila til en gruppe journalister i Helsingfors tirsdag.

– Den manglende evnen til å gjennomføre reformer i Europa bidrar, sammen med nasjonalistisk retorikk og frykt for globaliseringen, til at det indre markedet smuldrer opp, lød advarselen fra Nokia-sjefen.

Ollilas virksomhet er selve definisjonen på globalisering og videreutvikling. Det hele startet i det små med papir-, tømmer- og gummiproduksjon. Etter hvert startet selskapet med ambulansekommunikasjon, og derfra var veien kort til mobiltelefoni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.