Nokia-sjefen tror på 15 prosent årlig mobilvekst

Nokia-sjef Jorma Ollila tror på en global vekst i mobilmarkedet på mellom 10 og 15 prosent i året de neste tre årene.

Nokia-sjef Jorma Ollila tror på en global vekst i mobilmarkedet på mellom 10 og 15 prosent i året de neste tre årene.

Det er i et intervju med Financial Times, delvis gjengitt i TDN Finans i dag, at Jorma Ollila presenterer sitt syn på mobilmarkedet.

Ollila opprettholder salgsprognosen som Nokia-sjefen uttrykte under siste resultatpresentasjon, det vil si at det blir solgt 400 millioner mobiltelefoner i verden i år. Dette er ti millioner flere enheter enn det SonyEricsson og Motorola har forventninger til at det blir solgt i 2002.

Les også:

Nokia-sjefen ser for seg at dagens 1 milliard mobilbrukere vokser til halvannen milliarder innen utgangen av 2005, drevet av økt etterspørsel i vekstmarkedene Kina, India, Russland, Øst-Europa for øvrig og USA. Men samtidig spår han problemer for de selskapene som er sterkt profilert innen nettverksutbygging til mobilnett - utviklingen er ikke så sunn som den burde være innen infrastrukturmarkedet, mener Ollila.

- Infrastruktumarkedet er et uromoment. Det virker ikke som at markedet vil hente seg inn i 2003, så det mest sannsynlige er at etterspørselen etter infrastruktur vil vise en nedadgående trend, sier Ollila til FT. Teleoperatører verden over er rammet av økonomisk krise og det er en sterk uvilje mot å investere i 3G-nett nå.

Ollila regner dessuten med at den amerikanske og europeiske økonomien vil vokse med bare en prosent de neste to årene, et vesentlig lavere anslag enn det markedet ellers synes å mene, skriver Dagens Industri. Nokia-sjefen er også sterkt uroet over den sterke dollaren, budsjettunderskuddet i USA og han frykter en sprekk i det han omtaler som den amerikanske eiendomsboblen, noe som ytterligere vil utsette revitaliseringen av USAs økonomi.

Til toppen