FORBRUKERTEKNOLOGI

Nokia skal lansere netbook

Mobilgiganten prøver seg på et nytt marked.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2009 - 13:47

Nokia kunngjorde i dag at selskapet skal en mini-pc eller netbook. Foreløpig har selskapet unnlatt å komme med lanseringsdato, pris og detaljerte spesifikasjoner, men dette skal kunngjøres den 2. september, i forbindelse med Nokia World. Enkelte detaljer om mini-pcen, som kalles Nokia Booklet 3G, ble likevel presentert i dag.

Det som er klart er at maskinen vil baseres på en Intel Atom-prosessor. Maskinen skal ha opptil 12 timers batteritid og være utstyrt med et chassis i aluminium. Vekten er oppgitt til å bli 1,25 kg. Maskinen skal være drøyt 2 cm tykk å ha støtte for blant annet Bluetooth, WLAN, mobile 3G-nett og HSPA.

Videre skal maskinen ha HDMI-port for visning av HD-video på ekstern skjerm, videokamera for videosamtaler og SD-kortleser. Skjermen blir på 10 tommer og være «HD-klar».

Maskinen skal også ha integrert støtte for A-GPS. Den skal leveres med Ovi Maps og støtte for flere andre av Nokias Ovi-produkter og -tjenester, blant annet Nokia Music Store og Ovi Suite for synkronisering med Nokia smarttelefoner.

Maskinen skal være utstyrt med en versjon av Windows.

Offisielt bilde av Nokia Booklet 3G.
Offisielt bilde av Nokia Booklet 3G.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.