BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia skal satse på mobiler igjen

Så snart avtalen med Microsoft tillater det.

Nokias eneste offisielle  smartmobil basert på Meego, N9, ble lansert bare kort tid før Nokias Windows Phone-baserte Lumia-mobiler. Den solgte overraskende godt.
Nokias eneste offisielle smartmobil basert på Meego, N9, ble lansert bare kort tid før Nokias Windows Phone-baserte Lumia-mobiler. Den solgte overraskende godt. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2015 - 09:27

Nokia har flere ganger benektet at det har planer om å tilby mobiltelefoner igjen, etter at mobiltelefonvirksomheten ble solgt til Microsoft, en overdragelse som ble fullført i april i fjor.

Les også: Nokia avviser mobil-comeback 

I 2016

Men nå Rajeev Suri forteller Nokia-sjef til tyske Manager Magazin at selskapet har nye planer.

I henhold til avtalen med Microsoft tillates ikke Nokia å tilby mobiltelefoner på nytt før i 2016. Men så snart den fristen har forfalt, vil Nokia starte med mobiltelefonvirksomhet på nytt.

Dette skriver Reuters, som siterer den tyske artikkelen.

Suri forteller også at Nokia nå ser etter egnede partnere.

Satser:Nokia vil kjøpe Alcatel-Lucent

Lisensiering

Nokia skal ikke produsere eller selge mobilene selv. I stedet skal selskapet designe enhetene og gjøre varemerket sitt tilgjengelig for lisensiering.

Også Nokias nettbrett, N1, er skapt på denne måten. Det er Nokia som har utviklet enheten, men det er Foxconn som produserer den. Enheten har primært blitt solgt i Kina.

N1 er basert på en ordinær Android-utgave. Hvilket operativsystem framtidige Nokia-smartmobiler vil baseres på, er ukjent.

Bakgrunn: Men Nokia var ikke død 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.