BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia skrinla Android-mobil i 2010

Ble utviklet i Danmark.

Den Android-baserte smartmobilen som Nokia utviklet i 2010 skal ha hatt mye felles med modellen N8.
Den Android-baserte smartmobilen som Nokia utviklet i 2010 skal ha hatt mye felles med modellen N8. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. feb. 2014 - 07:29

Det er ventet at Nokia skal lanserte en Android-basert mobiltelefoner under Mobile World Congress i neste uke. Men nå avslører tidligere ansatte ved Nokias tidligere produktutviklingsavdeling i København at dette ikke er første gang selskapet har vært svangre med en slik telefon.

Til danske Mobil.nu forteller blant annet Lars Gudbrandsson, som mellom 2008 og 2011 var globalt ansvarlig for Nokias premium-mobiler, at selskapet allerede fra 2008 jobbet med å utvikle en toppmodell basert på Android. Gudbrandsson er ganske tilbakeholden med informasjonen, så de fleste av detaljene Mobil.nu presenterer er fra ikke navngitte kilder.

Ifølge kildene skulle ble Android-prosjektet først skrinlagt våren 2010, før selskapet besluttet å satse på Windows Phone. På dette tidspunktet skal telefonen ha vært seks til tolv måneder unna en lansering.

Ifølge kildene til Mobil.nu skal den planlagte Android-mobilen ha hatt mye felles med N8-modellen, blant annet 3,5 tommers skjerm. Navnet skulle ha blitt Nokia S8.

I likhet med de øvrige modellene utviklet ved København-kontoret, var det planlagt at S8 skulle bli en luksusmodell laget av metall og skinn fra nordiske kyr. En pris på omkring tusen euro skal ifølge Gudbrandsson ikke ha vært usannsynlig.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.