RESULTATERFINANS

Nokia skuffer, tross oppjustering

Nokia-sjef Jorma Ollila jekker opp resultatforventningene. Men dollarsvekkelsen ødelegger for omsetningen, og på dette punktet kan optimistene ha blitt skuffet. Børsene reagerte negativt.

9. sep. 2003 - 11:45

Dagens midtkvartalsrapport fra Nokia innebærer at resultatutsiktene oppjusteres litt, mens omsetningsutsiktene er i tråd med det selskapet kom med i juli. Det siste kan nok skuffe en del optimister, som hadde håpet på en oppjustering fra det som i juli ble oppfattet som en skuffelse.

Nokia-aksjen faller etter meldingen, som kom klokken 11 norsk tid, og trekker europeiske børser med seg. På Oslo Børs ble en solid oppgang borte etter Nokia-rapporten, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.no.

Nokia melder at selskapet ser et bokført resultat pr. aksje i tredje kvartal i den høyere enden eller over den tidligere guidingen på 0,14 til 0,16 euro.

Selskapet venter også et proforma resultat pr. aksje i den øvre enden eller over guiding, som her var på 0,15 til 0,17 euro.

Omsetningen på mobiltelefoner ventes å være flat til svakt ned i forhold til tredje kvartal i fjor, primært på grunn av en betydelig svekkelse av dollaren.

Målt i enheter venter Nokia en raskere vekst enn markedet, på godt over 10 prosent.

Det ventes fortsatt sterk lønnsomhet i denne delen.

Innen problemområdet Networks, meldes det at markedet ser ut til å stabilisere seg, samtidig som omorganisering av området hos Nokia går etter planen. I juli skrev Nokia at det ikke var tegn til bedring i dette markedet.

Omsetningen på dette området ventes å falle med 15 til 20 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, i tråd med tidligere guiding.

Proforma driftsresultat for denne delen ventes nå å være nær breakeven. I juli var prognosen et lite underskudd.

Flere IT-relaterte business-saker finner du på denne samlesiden hos iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.