BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia spår god vekst til neste år

Nokia-sjef Jorma Ollila er enda sikrere på høy vekst i mobiltelefonsalget til neste år.

3. des. 2002 - 16:13
Jorma Ollila

Les også:


Annethvert år arrangerer Nokia et stort strategimøte for investorer, og i dag avholdes 2002-møtet i Texas, der Jorma Ollila uttalte at Nokia ser stort vekstpotensial i nye produktkategorier, spesielt innen spill, bildemeldinger og bedriftsmarkedet.

- Vi tror vi på at vi vil fortsette trenden fra i år, der vi styrker vår markedsandel innen mobilterminaler i retning av målet på 40 prosent, sa Ollila.

Nokia spår blant annet at antallet mobilabonnenter vil vokse fra over 1,1 milliarder ved utgangen av 2002 til omtrent 1,5 milliarder innen 2005, samtidig som den årlige bytteraten blant eksisterende mobilbrukere vil øke. I dag er det vel 25 prosent av verdens mobilbrukere som hvert år oppgraderer til ny telefon, det vil i snitt si et total utskifting av verdens mobiler hvert 2,5. år. Bytteraten er blitt stadig lenger de siste 18 månedene, men ser nå ut til å stabilisere seg og igjen legge grunnlag for raskere utskiftingstakt, sier Nokia.

I 2003 venter det finske selskapet å sende ut mellom 50 millioner og 100 millioner mobiltelefoner med fargeskjerm, MMS-, java- og nettleserstøtte. Av disse vil omtrent ti millioner basere seg på Nokias Series 60-grensesnitt. Over 70 operatører verden rundt har allerede lansert MMS-tjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.