BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia starter N9-leveransene

Selskapets første MeeGo-mobil kan snart kjøpes.

Nokias MeeGo-baserte N9-mobil.
Nokias MeeGo-baserte N9-mobil. Bilde: Nokia
27. sep. 2011 - 11:36

Nokia kunngjorde i dag at leveransene av smartmobilen N9 har begynt. Dette er den første smartmobilen fra Nokia som leveres med MeeGo-operativsystemet. Det er uklart om selskapet vil tilby flere ordinære MeeGo-modeller etter hvert, men etterspørselen etter N9 vil nok ha stor betydning for Nokias videre satsing på plattformen. I utgangspunktet har selskapet valgt Windows Phone som sin primære smartmobilplattform, på bekostning av nettopp MeeGo.

Nokia fortalte det aller meste om N9-modellen da den ble presentert i juni i år. Nå er også veiledende priser oppgitt.

Nokia N9 tilbys i to utgaver, som hver kan leveres med tre ulike farger. Forskjellen på de to modellene er størrelsen på den interne flashminnet.

Modellen som leveres med 16 gigabyte intern lagringsplass, har en veiledende pris på 4800 kroner. Modellen med 64 gigabyte lagringsplass, har en veiledende pris på 5300 kroner.

Butikkene som er tilknytter Prisjakt.no oppgir utsalgspriser som starter på henholdsvis 4490 og 4990 kroner, uten noen form for binding.

Når disse modellene faktisk kommer i salg i Norge, er uklart. Men ingen av nettbutikkene digi.no har sjekket, har oppgitt at N9 vil kunne ventes på lager før tidligst i midten av oktober.

Samtidig oppgir Nokia at Telenor har enerett til å selge N9-modellen i Norge for resten av 2011

    Les også:

Saken er oppdatert med norske, veiledende priser og informasjonen om Telenors enerett

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.