Nokia steg kraftig på oppkjøpsrykte

Wall Street-jubel etter interesse fra Huawei.

Nokia steg kraftig på oppkjøpsrykte
Neppe klar for å lede et kinesisk-eid mobilselskap: Nokia-sjef Stephen Elop. Selv med gårsdagens oppgang er aksjekursen deres ned 6 prosent hittil i år. Bilde: Jin Lee/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Nokia som fortsatt sliter tungt med å overbevise kundene om at Windows Phone er den rette veien å gå fikk tirsdag sin største opptur på Wall Street hittil i år.

Markedsverdien skjøt i været da Financial Times (betalingsmur) meldte at kinesiske Huawei vurderte dem som en aktuell oppkjøpskandidat.

Aksjekursen var på det meste opp hele 11 prosent. Iveren var i all hovedsak basert på denne kommentaren:

– Vi vurderer denne typen oppkjøp. Kanskje har vi noen synergier, men det avhenger av om Nokia er villige. Vi er åpne for det, skal Richard Yu, leder av Huaweis divisjon for forbrukerelektronikk ha sagt til avisen.

Avviser ryktene

Huawei rykket senere ut og avviste ryktene som hadde oppstått. De «har ingen planer om å kjøpe opp Nokia» sier selskapets diplomat (vice president external affairs) Bill Plummer, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dermed falt Nokia-aksjen noe, men ikke verre enn at børsdagen ble avrundet med en oppgang på 4,61 prosent.

Richard Yu var i går i London for å skryte av selskapets nyeste smarttelefon, Ascend P6, som markedsføres som verdens tynneste.

Der benyttet han også anledningen til å spå en konsolidering i smarttelefonmarkedet ned til tre-fire aktører. Huawei-sjefen mente at Microsofts plattform Windows Phone som Nokia benytter hadde en «svak» posisjon, skriver Financial Times. Huawei har selv satset mest på Android.

    Les også:

Les mer om: