TELE-KOMMUNIKASJON

Nokia stenger nettbutikker

Legger ned utsalg i mange land uten forvarsel.

Nokia-aksjen stupte i går 17,5 prosent på Helsingfors-børsen. Det plutselige fallet kom etter et resultatvarsel og sviktende fremtidsutsikter.

Den finske mobilgiganten sliter nå på mange fronter, ikke bare i smarttelefon-segmentet. Selskapet er hardt presset også i markedet for rimelige modeller, såkalte feature phones.

Konsernsjef Stephen Elop varslet onsdag at de må ta øyeblikkelige grep for å bedre lønnsomheten. Inntil i går regnet Nokia med bruttomarginer i avdelingen for mobiltelefoner og tjenester på mellom 6 til 9 prosent. Nå håper de å kunne styre mot et nullresultat.

Stenger nettbutikker

På samme tid har Nokia uten forvarsel begynt å stenge en rekke av selskapets nettbutikker, med direktesalg av selskapets produkter.

Nettbutikkene deres i Sverige, Frankrike, Spania og Nederland er alle lagt ned det siste døgnet. Besøkes disse får man nå følgende beskjed:

«Nokia Online Shop er stengt f.o.m. 31.05.2011.»

Med andre ord blir det i disse landene straks litt vanskeligere å få kjøpt mobiltelefonene deres. I stedet henvises kunder til lokale tredjeparts Nokia-forhandlere.

Kanskje er det også kroken på døra for nettbutikkene i Finland og Polen, for selv om disse fremdeles er åpne ble de natt til i dag fjernet fra Nokias oversikt over egne nettbutikker. Inntil videre ser det ut til at avdelingene i Tyskland, Italia, Portugal, Russland og Storbritannia beholdes. Det samme gjelder nettbutikkene i Kina, USA, Argentina, Brasil og Mexico.

- Prisene på telefonene er preget av for høye subsidier fra operatørene og salget [fra nettbutikkene våre] var lave, forklarer en talsperson for Nokia til teknologinettstedet Engadget som årsaken til nedleggelsene.

I en pressemeldingen onsdag sa Nokias toppsjef at de må fremskynde samarbeidet med Microsoft, og gjentok tidligere utsagn om at de skal ha Windows Phone-baserte håndsett klare for salg i løpet av fjerde kvartal.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.