Nokia sterkt forsinket med spilltelefon

Nokias N-Gage-telefon kommer trolig ikke i salg før i fjerde kvartal og spillutvalget blir svært begrenset.

Nokias N-Gage-telefon kommer trolig ikke i salg før i fjerde kvartal og spillutvalget blir svært begrenset.

Nokia viste frem sin kommende spilltelefon, 'N-Gage', i november, men nå viser det seg at telefonen blir forsinket og at det neste vil ta et år fra første fremvisning til den faktisk er i salg.

I november var Nokia gjerrig med informasjonen, men brettet ut litt mer i går. Viktigst er det at telefonen er forsinket - Nokia fortalte i går at N-Gage kommer i salg først sent i tredje kvartal eller tidlig i fjerde kvartal - altså september eller oktober. En tidligere lekkasje tilsa mai.

Les også

Verre er det trolig at Nokia ser ut til å slite med å tiltrekke seg spillutviklere. Dette betyr alt i spillbransjen, for etterhvert som spillene må bli stadig mer imponerende, har utviklingsbudsjettene eksplodert, og utviklerne tar ikke lengre sjanser. Markedslederen og nummer to tiltrekker seg de aller fleste utviklerne, noe som tok livet av blant annet Segas spillmaskiner. Til og med Microsoft og deres Xbox lider under dette problemet.


Det er foreløpig bare fem utviklere, blant dem Sega, Activision og Eidos, som har lovet spill til N-Gage. Nokia kan foreløpig bare love ti spill til sin telefon, noe som kan bli lite når Gameboy, maskinen Nokia utfordrer, har 300 titler.

digi.no har tidligere snakket med den norsk Tonny Espeset og teleanalytiker John Strand som spår lavt salg for Nokia.

I går opplyste Nokia at de spesialsydde N-Gage-spillene vil leveres på minnekort og at telefonen vil kunne spille Java-spill. Men Strand mener at utviklere av Java-spill vil tilpasse sine titler til vanlige mobiltelefoner som er det langt største markedet.

N-Gage har dog en viktig funksjon som Gameboy ikke tilbyr. Du vil kunne spille mot andre N-Gage-eiere, enten i nærheten av hverandre med Bluetooth eller over mobilnettet. Det siste kan dog etterhver bli dyrt og det først forutsetter at dine venner både har kjøpt en N-Gage-telefon og samme spill som deg.

Til toppen