RESULTATERFINANS

– Nokia takket nei til Microsoft

Oppkjøp skal ha gått i vasken.

Microsoft-boss Steve Ballmer og hans tidligere kollega, nå nære partner, Nokia-sjef Stephen Elop.
Microsoft-boss Steve Ballmer og hans tidligere kollega, nå nære partner, Nokia-sjef Stephen Elop. Bilde: Jin Lee/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
20. juni 2013 - 07:54

Microsoft forsøkte å kjøpe opp Nokia så sent som tidligere denne måneden, melder Wall Street Journal.

Det skal ha vært mobildivisjonen som var i spill, og samtalene mellom de to nære samarbeidspartnerne skal ha kommet svært langt. Før det hele gikk i vasken.

Uenighet om pris og bekymringer rundt Nokias svake markedsposisjon nevnes blant årsakene til at oppkjøpet ikke kom i stand. Avslaget virker endelig. Samtalene vil trolig ikke bli tatt opp igjen, ifølge avisens kilder.

Hvor mye Nokia forlangte er ikke kjent. Produksjon av mobiltelefoner utgjorde i fjor om lag halvparten av det finske konsernets omsetning, ifølge Wall Street Journal. På børsen i New York har hele Nokia en markedsverdi på drøyt 14 milliarder dollar.

Nesten 70 prosent av børsverdien har dunstet bort siden februar 2011, da Nokias ferske toppsjef Stephen Elop kunngjorde det berømte notatet om deres brennende plattform - at det måtte kvitte seg med Symbian og hoppe i havet, eller dø i flammene.

Elop kom som kjent fra en direktørstilling i Microsoft.

Resten er som de sier historie. Nokia valgte en nær allianse med Microsoft og full overgang til deres Windows Phone-plattform for smarttelefoner.

– Vi har et dypt samarbeid med Microsoft, og det er ikke uvanlig for Nokia og Microsoft å møtes regelmessig, er alt en talskvinne for Nokia vil si. Microsoft ønsket ikke å kommentere saken.

I går tirsdag fikk Nokia-aksjen kraftig fart etter et rykte om at kinesiske Huawei skulle være interessert i å kjøpe dem, men dette ble senere avvist kontant av Huawei.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.