BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia trekker teppet under telekom

Nokia sjokkerer markedet med lavere vekst og engangskostnader på 1,5 milliarder kroner.

Ole-Andreas Krohn
12. juni 2001 - 15:02

Etter at det tidligere i dag har gått rykter bekrefter Nokia nå ved å sende ut et resultatvarsel. Selskapet sier i en pressemelding at de forventer at en svakere vekst i markedet vil influere på resultatene i andre kvartal.

I klartekst betyr dette at selskapet nå forventer en fortjeneste per aksje på 0,15-0,17 euro mot tidligere 0,20 euro. I tilsvarende periode i fjor en fortjeneste per aksje på 0,21 euro.

Selskapet sier videre at de opplever at de økonomiske problemene i USA nå smitter til andre områder og regioner.

Alt i alt venter ledelsen i det finske mobilkonsernet nå kun moderat vekst i år i forhold til i fjor, da 405 millioner mobiltelefoner ble solgt på det samlede verdensmarkedet.

Likevel sier ledelsen at de forventer et betydelig høyere volum enn i første halvår. Selskapet sier også at veksten i nettverksinvesteringer vil bli påvirket av den svakere veksten i mobilmarkedet.

Nokia forventer at omsetningsveksten på årsbasis i andre kvartal vil være på 10 prosent, mot tidligere forventet 20 prosent.

Selskapet vil gi en oppdatering på utsiktene for året i forbindelse med resultatrapporteringen for andre kvartal den 19.juli.

I andre kvartal annonserer selskapet også at de vil ta engangskostnader på 190 millioner euro i forbindelse med restrukturering av virksomhetsområder.

Nokiaaksjen er i første omgang ned 19 prosent etter resultatvarslet og drar også med seg resten av telekomsektoren, blant annet Ericsson med 11 prosent.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.