BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia trekker teppet under telekom

Nokia sjokkerer markedet med lavere vekst og engangskostnader på 1,5 milliarder kroner.

Ole-Andreas Krohn
12. juni 2001 - 15:02

Etter at det tidligere i dag har gått rykter bekrefter Nokia nå ved å sende ut et resultatvarsel. Selskapet sier i en pressemelding at de forventer at en svakere vekst i markedet vil influere på resultatene i andre kvartal.

I klartekst betyr dette at selskapet nå forventer en fortjeneste per aksje på 0,15-0,17 euro mot tidligere 0,20 euro. I tilsvarende periode i fjor en fortjeneste per aksje på 0,21 euro.

Selskapet sier videre at de opplever at de økonomiske problemene i USA nå smitter til andre områder og regioner.

Alt i alt venter ledelsen i det finske mobilkonsernet nå kun moderat vekst i år i forhold til i fjor, da 405 millioner mobiltelefoner ble solgt på det samlede verdensmarkedet.

Likevel sier ledelsen at de forventer et betydelig høyere volum enn i første halvår. Selskapet sier også at veksten i nettverksinvesteringer vil bli påvirket av den svakere veksten i mobilmarkedet.

Nokia forventer at omsetningsveksten på årsbasis i andre kvartal vil være på 10 prosent, mot tidligere forventet 20 prosent.

Selskapet vil gi en oppdatering på utsiktene for året i forbindelse med resultatrapporteringen for andre kvartal den 19.juli.

I andre kvartal annonserer selskapet også at de vil ta engangskostnader på 190 millioner euro i forbindelse med restrukturering av virksomhetsområder.

Nokiaaksjen er i første omgang ned 19 prosent etter resultatvarslet og drar også med seg resten av telekomsektoren, blant annet Ericsson med 11 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.