KARRIERE

Nokia trimmer smartmobil-fabrikk

Flere hundre ansatte berøres.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2010 - 14:19

Nokia kunngjorde i dag at selskapet vil forbedre produksjonshastigheten og effektiviteten ved selskapets fabrikk i Salo i Finland. Dette innebærer også at fabrikken fullt ut skal fokusere på produksjon av dyre smartmobiler, spesielt mobiler rettet mot det europeiske markedet.

Effektiviseringen innebærer nye produksjonsmetoder og at antallet stillinger reduseres med inntil 285. I dag har fabrikken omtrent 2200 ansatte.

Nokia skal samarbeide med de ansattes tillitsvalgte om hva som kan gjøres for å hjelpe de ansatte som berøres. Det nevnes i pressemeldingen omplassering til andre deler av konsernet og potensielle sluttpakker.

Nokia har i alt ti produksjonsanlegg fordelt på Brasil, Kina, Finland, Ungarn, India, Mexico, Romania, Sør-Korea og Storbritannia.

Selskapets omsetning falt med drøyt nitten prosent i fjor, mens driftsresultatet ble redusert med nesten 76 prosent, sammenlignet med 2008.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.