Nokia tror du vil bytte telefon

Til tross for dårlige tider, opprettholder Nokia estimatene for høsten. For nå skal alle som kjøpte telefon i hurra-året 2000 bytte.

Til tross for dårlige tider, opprettholder Nokia estimatene for høsten. For nå skal alle som kjøpte telefon i hurra-året 2000 bytte.

Nokia sier opp 900 ansatte (4,7 prosent av staben), men toppsjef Jorma Ollila er likevel optimist. Under en konferanse i USA i går offentliggjorde han at Nokia opprettholder omsetningsestimatene for andre halvår, til tross for turbulensen i den internasjonale økonomien, skriver Reuters.

Les også:

For til tross for dårligere økonomiske tider, mener Ollila at Nokia skal øke sin globale markedsandel fra fjorårets 37 prosent til 40 prosent i år. Det er to faktorer som til sammen vil gi denne veksten, mener Ollila.


Men målene er Ollila nå lover å holde er reduserte - Nokia kuttet vekstmålene for andre halvår fra 10 til 3 prosent for tre uker siden.

Siden den gang har det kommet signaler om ytterligere forverring i USA og Europa, men Ollila er optimist. Den viktigste årsaken er at han mener at alle telefonene som ble solgt i toppåret 2000 nå er to til to og et halvt år gamle og modne for utbytting. Ollila håper derfor at MMS, fargeskjermer og bedre Internett-muligheter skal friste kundene.

Selv om de nye telefonene er dyre, gir enkelte europeiske operatører til tross for dype økonomiske problemer overraskende høye subsidier. Engelske og tyske kunder kan kjøpe Nokias kamera-telefon 7650 for 2300 kroner, mot godt over 6000 kroner her i Norge.

Les også:

Til toppen