Nokia utstyrer mobil med OLED-skjerm

Nokia avduket i dag to nye smarttelefoner i N-serien. Den ene skal ha svært god skjerm.

Nokia N85
Nokia N85

Nokia avduket i dag to nye smarttelefoner i N-serien. Den ene skal ha svært god skjerm.

Begrenset batteritid har vært et problem for enkelte av Nokia nyere mobiler i N-serien. Dette skyldes delvis noe svak batterikapasitet, men også at enkelte komponenter har trukket veldig mye strøm.

I dag avduket Nokia to nye modeller i N-serien, N85 og N79. Spesielt glidemodellen N85 har enkelte spennende nyheter.

Dette gjelder ikke minst skjermen, som er 2,6 tommer stor og basert på organiske LED-er (OLED - organic light-emitting diode). Ifølge Nokia skal skjermen trekke betydelig mindre strøm enn de vanlige LCD-skjermene, noe som er viktig dersom man surfer på nettet, spiller av video eller navigerer med mobilen. I tillegg gir OLED-teknologien gjerne rikere farger og bedre kontrast i forhold til LCD-skjermer.

Mobilen leveres dessuten med batteri med kapasitet på 1200 mAh. Til sammenligning har batteriet til originalutgaven av N95 en kapasitet på bare 950 mAh.

Med GSM har mobilen en maksimal taletid på 6,9 timer og en standbytid på inntil 363 timer. Den skal dessuten kunne spille av video kontinuerlig i inntil sju timer.

Nokia N85
Nokia N85

N85 leveres dessuten med FM-sender for musikkavspilling, 5 megapikslers kamera, AGPS-støtte og geotaggingsfunksjonalitet. Inkludert er også et tre måneders prøveabonnement på Nokia stemmestyrte navigasjonstjeneste.

Mobilen støtter også HSDPA, WLAN og FM-radio med RDS. Mobilen leveres med et microSD-kort med 8 gigabytes lagringskapasitet.

Mobilen er basert på operativsystemet Symbian 9.3 og S60 3rd edition, feature pack 2, som støtter blant annet trådløs oppgradering av fastvaren og automatisk rotering av brukergrensesnittet.

N85 skal komme på markedet oktober i år og har en veiledende utsalgspris på 450 euro, eksklusiv eventuelle subsidier og lokale avgifter.

Nokia N79
Nokia N79

N79, den andre mobilen Nokia presenterte i dag, er basert på samme programvare som N85, og har også mye av den samme funksjonaliteten. Men med en prislapp som er 100 euro lavere, er det ikke bare utseende som er forskjellig.

Dette N79 mangler, inkluderer blant annet OLED-skjermen, som er erstattet av en mer ordinær 2,4 tommers LCD-skjerm med lyssensor. Batterikapasiteten er dog den samme.

Med GSM har mobilen en maksimal taletid på 5,5 timer og en standbytid på inntil 372 timer. Den skal dessuten kunne spille av video kontinuerlig i inntil 4,5 timer.

N79 leveres dessuten bare med halvparten så stort minnekort som N85.

Til gjengjeld veier den 31 gram mindre enn N85 og er utstyrt med utskiftbare Xpress-On-deksler.

Også N79 skal komme på markedet i oktober i år.

    Les også:

Til toppen