Nokia vant mot HTC

Britisk domstol beordrer salgsnekt.

Nokia vant mot HTC
HTCs smartmobil One Mini trekkes fra butikkhyllene i Storbritannia. Dommen er nok et hardt slag for den taiwanske smartmobilprodusenten. Bilde: Ole Petter Baugerød Stokke

Nokia fikk i dag medhold i en patenttvist mot den hardt prøvede taiwanske mobilprodusenten, som ble ført for en sivil domstol i London.

Utfallet er at HTC beordres til å trekke sin smartmobil One Mini fra det britiske markedet. Salgsforbudet trår i kraft fredag denne uken, ifølge Bloomberg.

Patentbruddet er knyttet til bruk av en bestemt mikrofonkomponent, som Nokia har funnet opp. Rettsavgjørelsen er et ekko fra en dom i Amsterdam i våres.

Den britiske dommeren Richard Arnold var klar på at også flaggskiptelefonen One inneholder den aktuelle mikrobrikken, i strid med Nokias patentrettigheter.

En forføyning mot denne modellen for salg på de britiske øyer valgte dommeren imidlertid å avvente, slik at HTC får anledning til å anke. Et omsetningsforbud mot One vil nemlig påføre HTC betydelig skade, heter det i avgjørelsen.

Nokia sier en uttalelse at de også vi kreve økonomisk kompensasjon for patentbruddet. Cnet som også dekker saken mener det mest naturlige utfallet er at HTC må hoste opp penger for å lisensiere Nokias teknologi.

    Les også:

Les mer om: