KARRIERE

Nokia varsler stor nedbemanning

Faller kraftig på børsen etter strategi-kunngjøring.

Den nye strategiplanen til Nokia, hvor bruken av Microsoft Windows Phone-plattform er et av hovedelementene, medfører også en stor omorganisering av Nokia. Et resultat av denne vil være en kraftig nedbemanning av selskapet.

– Det vil skje betydelige reduksjoner i antallet ansatte på på ulike steder i verden, og det vil også påvirke Finland, sa toppsjef Stephen Elop ifølge Reuters under en pressekonferanse i London i dag.

Han sa videre at det er for tidlig å komme med noen estimater for hvor mange stillinger som vil blitt kuttet.

Ifølge Reuters har den finske regjeringen allerede uttalt at den er forberedt på å hjelpe Nokia-ansatte med å finne nye jobber.

– Dette er den største, strukturelle reformen som noen gang har hatt innflytelse på ny teknologi i Finland, skal den finske finansministeren, Mauri Pekkarinen, ha sagt i en uttalelser.

Strategiplanene til Nokia har ikke blitt godt mottatt på den finske børsen. For øyeblikket omsettes Nokia-aksjen for en pris som er omtrent ti prosent lavere enn da Helsikibørsen åpnet, men kursen har svingt kraftig på formiddagen i dag.

Det er ikke nødvendigvis alliansen med Microsoft som er årsaken for dette, men i stedet det faktum at selskapets ledelse mener at tiden framover er preget av så store usikkerheter at den ikke mener det er passende å komme med finansielle mål for 2011 på det nåværende tidspunkt.

I en pressemelding skriver selskapet at det venter at omsetningen i markedet for mobiltelefoner vil være attraktiv i både 2011 og på lenger sikt, ved at flere kjøper smartmobiler og at flere tar i bruk mobiltelefoner for første gang i de fremvoksende markedene.

På lenger sikt regner Nokia med at bruttofortjenesten vil komme under press i hele mobilprodusentbransjen på grunn av økende konkurranse.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.