Nokia velger Intel til Wimax-surfebrett

Wimax-brikker til neste versjon av N800 er første gang Nokia velger Intel som leverandør.

Nokia velger Intel til Wimax-surfebrett

Wimax-brikker til neste versjon av N800 er første gang Nokia velger Intel som leverandør.

I våres avsannet Nokia rykter om at de forberedte seg på å legge Wimax-brikker inn i mobiltelefoner i løpet av 2008. Samtidig bekreftet de at neste generasjon «surfebrett», en oppfølger til dagens N800, vil utstyres med Wimax, og at produktet vil komme på markedet en gang neste år.

    Les også:

I går kunngjorde Intel at deres Wimax-brikker, av typen «Baxter Peak», vil inngå i Nokias nye surfebrett. Samtidig bekreftet Nokia at brettet vil være markedsklar i løpet av første halvår 2008.

Nokia har hittil holdt seg til komponenter fra Texas Instruments, STM, Broadcom og Infineon. Wimax-avtalen er Intels første komponentleveranse til Nokia. Manglende interesse for Intels mobilkomponenter førte til at selskapet i fjor solgte sin mobilavdeling til Marvell. Derfor betraktes det som spesielt interessant at Intel vant Wimax-avtalen med Nokia.

Intel, Nokia og Nokia Siemens Networks gjennomfører i disse dager felles tester av Wimax-infrastruktur og Wimax-klienter, med både egne produkter og utstyr fra andre leverandører. Testingen foregår i laboratoriene til Sprint Nextel i den amerikanske delstaten Virginia. Sprint Nextel er i ferd med å bygge et landsomfattende Wimax-nettverk i USA.

Til toppen