Nokia velger SCI Systems

For å møte den økende etterspørselen for digitale set-top-bokser har Nokia inngått en omfattende produksjonsavtale med amerikanske SCI Systems. Produksjonen av Mediamaster i Motala i Sverige er sprengt.

For å møte den økende etterspørselen for digitale set-top-bokser har Nokia inngått en omfattende produksjonsavtale med amerikanske SCI Systems. Produksjonen av Mediamaster i Motala i Sverige er sprengt.

- Motala kjører for fullt 24 timer i døgnet, men det er ikke nok. Vi trenger ekstra kapasitet for å holde tritt med ordreinngangen nå som kringkastingsselskapene mer og mer går over til digitale fjernsynsløsninger, sier Heikki Koskinen, lederen for Nokia-avdelingen Multimedia Network Terminals.

- Avtalen med SCI innebærer en betydelig økning av produksjonskapasiteten for digitale multimediaterminaler, og er spesielt gunstig fordi SCI er en global spiller i det sterkt voksende digitale markedet, sier Koskinen.

Styreformann og daglig leder Olin B. King i SCI Systems Inc. karakteriserer samarbeidsavtalen med Nokia som "viktig strategisk", og viser til at Nokia i august lanserte verdens første digitale satellitt-receiver (sender og mottaker) med Common Interface, Mediamaster 9600 S. Lanseringen følger Nokias avtale fra april i år med Telenor Satellite Services om utvikling, produksjon og salg av Common Interface-baserte digitale receivere på det skandinaviske markedet, i tillegg til en betydelig ordre fra spanske Via Digital i juni i år.

Verken SCI eller Nokia ønsker å kommentere hvor mye avtalen er verdt.

Etterspørselen for Nokia Mediamaster ventes å vokse betydelig og raskt som følge av den hurtige utviklingen innen nye DVK-baserte (digital videokringkasting) tjenester. Nokia er en av pionérene innen DVK - det være seg på satellittområdet så vel som i det jordbundne nettet og på kabelsiden. For to år siden halte selskapet i land en ordre på én million digitale satellitt- og kabelterminaler fra tyske Beta Research, og i Sverige samarbeider Nokia med operatøren Teracom om å lansere digitale DVK-tjenester i det jordbundne nettet.

Liknende prosjekter er også underveis i Spania og England.

Til toppen