Nokia vil selge sitt eget hus

Snur alle steiner for å finne penger.

Nokia vil selge sitt eget hus
Nokias hovedkontor ved den finske byen Espoo i Finland kan bli neste offer i jakten på friske kontanter. Bilde: Henrik Kettunen/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Den finske fordums mobilkjempen Nokia sliter i motbakke og pengene har rent i strie strømmer ut av selskapet. Før var selskapet en utbyttemaskin som kunne sende milliardbeløp til sine eiere. Nå er situasjonen en helt annen: sparetiltakene er mange og det letes med lys og lykter etter kontanter.

Den finske avisen Iltasanomat rapporterer nå at Nokias hovedkontor i Espoo er til salgs med en prislapp på mellom 200 og 300 millioner euro, noe som tilsvarer mellom 1,47 til 2,2 milliarder norske kroner.

Nyhetsbyrået Reuters melder at selskapet er i full gang med å vurdere alle eiendeler som ikke tilhører kjernevirksomheten med tanke på salg.

– Vi vurderer forskjellige muligheter for deler som ikke er kjernevirksomhet, som for eksempel eiendommer. Det inkluderer hovedkontoret, sier Nokias talsperson Maija Taimi til nyhetsbyrået.

Det fasjonable hovedkontoret ligger ved det baltiske hav. Dersom Nokia selger eiendommene vil de mest sannsynlig leie tilbake arealene de trenger fra de nye eierne.

Årets siste tre måneder vil bli svært spennende for Nokia, ettersom deres nye Windows 8-baserte telefoner vil bli lansert i markedet. Selskapet håper, og trenger sårt, å kjempe seg tilbake blant en av de store i smartmobilmarkedet.

Nylig gikk meglerhuset Pareto ut med en kjøpsanbefaling på aksjene i Nokia. Blant annet forventet analytikeren til meglerhuset at selskapet ville frigjøre kontanter ved salg av eiendeler.

    Les også:

Les mer om: