Nokia: - WAP passerer IE innen to år

Nokias Pertii Lounamaa forteller at det så absolutt ikke er gitt at Microsofts Internet Explorer vil være den mest brukte nettleseren i tiden som kommer.

Nokias Pertii Lounamaa forteller at det så absolutt ikke er gitt at Microsofts Internet Explorer vil være den mest brukte nettleseren i tiden som kommer.

Selv om antallet WAP-kompatible (Wireless Application Protocol) enheter i dag er rimelig begrenset, venter interesseorganisasjonen WAP Forum at bruken av slike enheter vil eksplodere i løpet av kort tid.

Dette må være et tankekors for innholdsleverandører og tjenesteytere på Internett. Hvis tallet på 500 millioner solgte WAP-enheter innen 2003 stemmer, vil WAP ha en utbredelse som er flere ganger så stor som det dagens Internett-lesere har i dag. Markedet som åpner seg kan bli enormt.

Nokias visepresident for trådløse programvareløsninger, Tertti Lounamaa, mener faktisk at antall WAP-enheter vil passere antall nettlesere for Internett allerede om to år.

Lounamaa ser for seg fire forskjellige kategorier for WAP-applikasjoner:

  • Innen bedriftmarkedet vil både generelle tjenester som sending av meldinger og kalenderfunksjoner, og spesialiserte tjenester som for eksempel salgsstøtte, være utbredt.
  • På konsumentsiden ser Lounamaa for seg innholdsapplikasjoner som for eksempel nyheter og børsinformasjon, men også interaktive tjenester som spill og banktjenester. Han forteller også at de fleste av de store bankene i Sverige og Finland vil tilby WAP-baserte banktjenester innen seks månender.
Til toppen