FORBRUKERTEKNOLOGI

Nokia X allerede hacket

Gir full tilgang til Googles «univers».

Til venstre laster Nokia X ned applikasjoner fra Google Play, blant annet Google Now/Search (midten).
Til venstre laster Nokia X ned applikasjoner fra Google Play, blant annet Google Now/Search (midten). Bilde: Kashamalaga/XDA Developers
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mars 2014 - 09:59

Nokia lanserte for en uke siden de Android-baserte smartmobilene i Nokia X-familien. Mobilene kan kjøre mange Android-baserte apper, men er ikke integrert med Googles økosystem, noe som betyr at Googles egne apper og tjenester ikke er tilgjengelige til disse enhetene. De er i stedet erstattet med tjenester og apper fra Nokia og blant annet Microsoft, samt et brukergrensesnitt som minner om Windows Phone.

Til Engadget har tidligere Nokia-sjef Stephen Elop fortalt at Nokia X-familien skal fungere som et springbrett for å gjøre ferske smartmobilbrukere til Lumia-brukere på sikt.

Men fredag ble det klart at det er fullt mulig å gjøre også Nokia X til en «Google-mobil». Det er riktignok ikke så enkelt som å installere en app, men metoden som XDA Forum-medlemmet Kashamalaga har presentert, bør være mulig å følge for svært mange.

Root

I praksis innebærer det rooting av enheten, å laste ned en app som utnytter dette, samt å laste ned og installere et par samlinger med installasjonsfiler (.apk). Resultatet sees nedenfor.

Det kan virke som om det litt delte meninger om denne nyheten internt i Nokia. Ifølge Neowin skrev Nokia Developer Team det følgende på Twitter på fredag:

@KashaMalaga This is awesome! Very excited to see progress is being made - we actually really like @xdadevelopers»

Men i ettertid har meldingen blitt fjernet igjen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.