Nokias hovedkvarter solgt

Langt lavere pris enn ventet.

Nokias hovedkvarter solgt
SOLGT: Nokia får en milliard kroner mindre enn ventet for hovedkvarteret sitt i Espoo, Finland. Bilde: All Over Press

Da er det klart. Nokias hovedkvarter i Finland er solgt.

I jakten på frisk kapital har det finske mobilselskapet valgt å kvitte seg med sitt arkitekttegnede praktanlegg i den finske byen Espoo.

For dette får de 170 millioner euro, eller 1,25 milliarder norske kroner, ifølge en pressemelding Nokia sendte ut tirsdag.

Prislappen er langt under det som tidligere har vært antydet. Det var ventet at salget ville bringe inn mellom 200 og 300 millioner euro, eller opptil en milliard norske kroner mer enn de fikk.

Blir leietakere

Kjøperen er det finske investeringsselskapet Exilion, som har blitt enige med Nokia om en langtids leiekontakt.

En eiendomsinvestor har garantert sett på utviklingen i Nokia den siste tiden, før de slo til. Skulle Nokia gå konkurs så vil en utleier fort kunne sitte igjen med mange ledige kvadratmeter. En slik risiko vil naturligvis gjenspeiles i salgsprisen.

- Dette er ikke en del av Nokias kjernevirksomhet. Når muligheten bød seg er vi derfor villige til å kvitte oss med slike eiendeler. Vi skal naturligvis fortsatt operere fra hovedkvarteret vårt på lang sikt, uttaler finansdirektør Timo Ihamuotila.

Signalbygget på 48.000 m2 ligger ved det baltiske hav, og har siden de flyttet inn i 1997 vært et nasjonalt symbol på det finske industrieventyret. Et eventyr som mange frykter kan være over etter den kraftige knekken de har opplevd de siste fem årene.

Nokia opplyser at de forventer at salget av eiendommen vil være fullført før nyttår.

    Les også:

Les mer om: