Nokias kartapp til Samsung-enheter

Andre Android-brukere må vente.

Nokias kartapp til Samsung-enheter
Bilde:

Nokia har solgt unna mobiltelefonvirksomheten til Microsoft, noe som betyr at selskapets kartdivisjon, Here, nå kan tilby Here-applikasjoner også til andre mobilplattformer enn Windows Phone.

I et blogginnlegg utgitt i dag skriver Nokias Pino Bonetti at Here for Android nå finnes i en betaversjon til Android og at appen vil bli utgitt eksklusivt og gratis til Samsung Galaxy-enheter. Dette skal skje samtidig som at den et nye smarturet Samsung Gear S kommer i salg i butikken. I Norge skal dette skje i begynnelsen av oktober.

Til TechCrunc-journalist Ingrid Lunden skriver Bonetti på Twitter at selv om Here for Android er en del av et partnerskap mellom Nokia og Samsung, sikter selskapet på å gjøre Here tilgjengelig for så mange som mulig noe senere i år.

En fordel med Here-applikasjonen, sammenlignet med for Google Maps som svært mange Android-brukere benytter, er at man kan laste ned kartdata på forhånd for hele land eller regioner, i stedet for bare mindre områder som for eksempel enkeltbyer. Dessuten skal hele kartfunksjonaliteten være tilgjengelig også når man ikke har internett-tilgang. I Google Maps er det stadig visse begrensninger på dette området.

Kartene i Here-applikasjonen dekker nærmere 200 land. Trinn-for-trinn-navigasjon tilbys i omtrent halvparten av landene, mens trafikkinformasjon tilbys i drøyt 40 land. Det tilbys dessuten kart over rutegående trafikk i mer enn 750 byområder fordelt på over 40 land.

Årsaken til at appen slippes samtidig med Gear S, er at det er mulig å synkronisere ruter med smarturet. Dessuten tilbys støtte for Glympse-tjenesten og Samsungs Car Mode.

    Les også: