KORTNYTT

Nokias strategisjef gikk til Kone

Strategisjef Matti Alahuhta forlater Nokia for toppjobben hos heisprodusenten Kone.

23. nov. 2004 - 12:41

Matti Alahuhta er blant den gruppen på fem Nokia-sjefer som penslet selskapet inn på den framgangsrike veien det har gått siden tidlig på 1990-tallet. I 1998 ble han sjef for mobiltelefonavdelingen og fikk mye av æren for avdelingens suksess.

Tidlig i år fikk han stillingen som strategisjef, omtrent samtidig som de første tegnene kom på at Nokias mobilhegemoni var i ferd med å glippe. Selskapet innrømmet en strategisk feil: undervurdering av markedet for mobiltelefoner i mellomprisklassen, med fargeskjerm.

Nokia avviser at Alahuhtas avgang til Kone er foranlediget av vurderinger knyttet til denne tilbakegangen.

Alahuhta sier han tar toppjobben i Kone, fordi det gir ham anledningen til å lede et internasjonalt børsnotert selskap. Kone har 30.000 ansatte og en årsomsetning på fem milliarder euro.

52 år gamle Alahuhtas etterfølger som strategisjef er 38 år gamle Tero Ojanpera, i dag Nokias forskningsdirektør. Det er ikke klart hvem som overtar Alahuhtas spesielle rolle som Nokias koordinator med Vodafone, skriver Wall Street Journal.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.